Tuesday, May 29, 2012

Cuti Sekolah Bermula

Selamat bercuti adik-adik...
Apa yang korang buat cuti sekolah ni?pastikan berfaedah ye..
Dulu masa zaman muda remaja aku, cuti sekolah banyak dihabiskan dengan holiday..
Holiday dengan family, selalunya kami pegi Cameron Highland, Kelantan & Terengganu, Penang...KL...
Tak pun aku akan ikut mak sedara aku holiday..
Best woo..

Kira cuti sekolah memang tak lekat kat umah la..
Da besor-besor ni, cuti sekolah dah takde makna..
Takde harapan sangat nak g holiday..hehe
Koje weh, koje..

Pejam celik lagi 3 bulan je majlis kami...huhu
Debaran semakin terasa..
Persiapan InsyaAllah berjalan dengan lancar..
Aku pun dah start bermanja-manja diri nak ke spa bagai...hahahhah gedik sangat~
Baru ni, g cuci kaki..
Baru perasan kaki aku sangat le kusam, dah jatuh gred D gamaknya..
So first time ni bagi kaki kat muka orang...hahahaha
 Tapi best juga, memula dia suruh rendam2 dulu dalam air suam..
Kemudian dia spray ubat, trim apa yang patut di jari-jari kaki..
Ha yang part ni aku paling suka, bila dia gosok tumit n tepi-tepi tapak kaki ni..
Dari keras kematu bleh jadi lembut ko.....hahahah


Tu dia kaki gedabak besaq...hahaha
Look kaki aku sangat gelap...sunburn tetiap hari jalan kaki ke sekolah..wuuu...

Kalo korang yang berada di Ipoh kot teringin nak manja gedik-gedik gini boleh le pegi kat Ipoh Parade..
Kedainya kat bahagian atas, ala kedai yang comel-comel tu...namanya YY beauty center..
Kena buat appointment dulu tau..aku tak buat buffer so harga rawatan kaki sahaja RM35, tangan RM25..kalo nak colour-colour kena tambah duit lah ye..

---------------------------------------

Selain dari aktiviti diatas, di musim orang kawen pastinya ada orang nak berinai henna..
Sangat puas hatilah..takdelah boring sangat cuti-cuti ni..

Tapi gambar aku lupa plak nak snap...
waaaa sangat rugi kan...

Takpe nanti ada lagi minggu ni aku update gambar henna..

--------------------------------------

Hah ni lagi satu pasal orang kawen..
Aku terima 1 job amik gambar pengantin minggu lepas..
Just snap and burn je..yelah aku bukan pro pun...
Tolong-tolong kawan je ni...
Kali ni di Selama Perak, Cikgu Ita n suaminya Mie..
Sedikit gambar aku edit untuk tatapan korang..

  

Ok ke? dah lama tak amik gambar ni..hehe
Tahniah kak ita n abg mie..moga berkekalan hingga akhir hayat...

---------------------------------------

Pada korang, thanks for viewing my page..xoxo



Saturday, May 12, 2012

Mak..

Selamat Hari Jadi Mak..
Selamat Hari Ibu Mak..
Selamat Hari Guru Mak..
And Now..
Selamat Bersara Mak..

Aku sayang mak aku...sayang sangat..
Mak aku best..
Sangat senang untuk berbicara..
Sentiasa ada menenangkan perasaan gundah gulana anak-anak yang nakal ni..
She always be there for us....always..
Pernah sampai masa dulu..aku rasa aku memang dah tak mau jejak kaki kat bumi ni...
Mak always keep calling me to give her support..
I love u mak...

Now Mak dah bersara...sedih pulak rasanya..
Dulu masa kecik-kecik satu sekolah dengan mak..time rehat mesti gi pow duit mak...
Nak beli jajan kununnya....ngeh3...
Tadi ada majlis persaraan mak kat sekolah..
dan malam tadi aku yang sibuk buka hadiah persaraan mak...banyak hadiah mak dapat...dah mengalahkan hadiah orang kahwin..itu tandanya ramai orang yang sayangkan mak...

Mak aku best..
Ape mintak sure dapat..
Tapi kami bukanlah anak yang suka ambil kesempatan..
Hanya bila perlu sahaja..
Setakat mak membebel tu biasa lah...tapi apa mak cakap semua betul..
Untuk siapa?untuk anak-anak mak juga..

Mak..orang sayang mak..
Moga mak sentiasa sihat, bahagia, dirahmati Allah. dikasihani Allah. dilindungi Allah... Ameen




Thursday, May 3, 2012

Gigi saya cantik...weeekkk!

Eh lama tak update pasal braces..
Ha....now dah 7 bulan aku pakai braces...
Kalo korang penah baca blog aku neh, mesti da penah tengok gigi aku yang asal kan?
Kalo belum, sila view di sini-->  Braces Oh Braces

Ha....tantek kannnnn?
Sangat....hahaha..adik aku kata macam pagar kayu warna putih tu...haha sangat kureng asam..

Eh2...ini gigi saya yang terbaru...taraaaa!


haha...sangat suke....maybe kena pakai braces ni dalam 2 - 3 buln lagi...then start retainer lah....weee!!