Thursday, December 29, 2011

Betul.......

JODOH itu rahsia ALLAH SWT..

/█\ /█\
.||. ||.
SEKUAT mana kita setia ツ
SEHEBAT mana kita merancang ツ
SELAMA mana kita menunggu ツ
SEKERAS mana kita bersabar ツ
SEJUJUR mana kita menerima kekasih kita ツ

.. •.♥• Jika ALLAH SWT Tidak Menulis JODOH Kita Bersama Kekasih Kita..Kita Tetap Tidak Akan Bersama Dengannya •.♥•

Thursday, December 22, 2011

Rupa Baru Duit Malaysiaku Tercinta

Korang mesti da tengok rupa duit baru tu kan...
Cantik kan...kan..kan..
Aku sangat berkenan dengan duit RM20 yang warnanya macam kuning jagung madu..hihi
Aku dengar radio pagi tadi kata...
Duit ni akan dilancarkan tengah tahun depan..
Excited i tawwww......hihihi

Ni rupanya..cantik kan...?

Duit syiling...teringat duit seringgit warna gold dulu...
So now 20sen dan 50sen dah ditukar ke warna gold..
So boleh la sesapa yang nak buat hantaran guna duit warna gold ni letak dalam peti harta karun...cantikkan..

 Hah ni favorite aku...kuning jagung...mcm eskrem jagung pulak..nyum2....
Nak tukar duit banyak-banyak ke duit RM20 nanti.....hahahahah


p/s :: gambar sumber carian google le..mana lagi.... :P

Wednesday, December 21, 2011

Aizat - Lagu Kita ( dengan lirik )

2012 is coming yaw!

Lagi seminggu lebih je dah nak masuk tahun baru...
Macam-macam cerita kuar pasal tahun 2012 ni kan..
Apa pun, kita sebagai umat Islam kena percaya..
Hanya Allah s.w.a je yang tahun apa yang akan terjadi..

Okeh2...apa pun hidup tetap perlu diteruskan...kan3...
Alhamdulillah tahun ni bertambah rezeki tuhan bagi...
Syukur sangat-sangat..

Tapi ada juga benda-benda penting yang tak tercapai..
Agak kecewa juga tak boleh nak tunaikan...
Takpelah, tolak ke tahun depan jelah ye..hihihi

Korang dah set azam untuk tahun depan?
Aku ngah fikir-fikir apa yang aku nak capai tahun 2012 ni..

Yang pertama..kahwin!
Jodoh memang lah di tangan tuhan..tapi kalo kita tak usaha mana 
nak jadi ye tak..lagipun tak salah kalau kita berusaha dan berharap
untuk sesuatu yang di redhai Allah kan..
kalo ikut perancangan zaman dolu kala, aku skang 
ni mungkin da ada anak sorang kot...hahahaha
Tapi yelah, takdir tuhan menentukan segalanya...
InsyaAllah...kalau ada orang berkenan, kahwin lah aku...ye....
Tapi macam takde tanda-tanda pun...syok sendiri ada lah...hahaha

Ok jangan asyik ingat nak kahwin je...
Umur makin meningkat...orang kata, makin bertambah umur..
Makin dekat kita dengan kubur...
So pasni kalo ada orang sambut birthday kita kena ucap...
Selamat Menambahkan Ibadah pada Allah..sebab da dekat ngan kubur..hahaha
Kasar lawak aku ye..
So bersama-samalah kita memperbetulkan mana yang tak bape nak lurus sebelum ni..
Allah tak pernah lupakan kita, cuma kita je yang selalu lupakan dia..
Kerdilnya diri ini.... :(

Hurm lagi ape ek?
Ha....aku nak jadi pekerja yang cemerlang!
Hahaha...bukanlah bermaksud sebelum ni tak cemerlang ye...

And last but not least....
Nak membahagiakan insan-insan yang aku sayangi...
Semestinya family dan ehem2...

Ni aje kot buat setakat ni....azam korang??
 


Friday, December 16, 2011

Blog Header

Seronoknya aku tengok blog header korang..
Comel- comel belaka..
Siap gerak-gerak lagi...membuatkan aku rasa nak cubit-cubit je screen laptop ni...
Hahahahhaahha!
Ala...jeles lah........... :(
Bilalah aku nak da masa create design header kat blog aku ni...
Nak juga lelawo macam korang punyer.......
Sape baik ati....buat le utk aku....hihihihi
 
p/s ::nak cari gambar ladybird yang tomey-tomey...huh!

Wednesday, December 7, 2011

Doa Buka Hati

Harini aku nak share pasal doa..
Doa ni untuk buka hati orang sayang kita dan untuk orang yang kita sayangi...

Wallahualam...

01. Allahumma nawwir quluubana binuuri hidayatika liyakuunal ghodhoba wal ’ajaba walhasada muhawwalaa ila nuuri rohmatika wahidaayatika
01. Yaa Allah, Terangilah hati kami dengan cahaya petunjukMU, supaya kemarahan, kesombongan dan sifat kedengkian berubah menjadi cahaya rahmatMU dan petunjukMU.
02. Allahumma awzi’ naa anna ’iba bi annal ’afwa huwasabiiluttaqorrubi ilaika, wahdi quluubanaa linas-hula lanaa anna’ fuwa kulla man akhtho a fiinaa
02. Yaa Allah, Berilah kami pemahaman bahwa sesungguhnya memberi maaf adalah jalan untuk mendekatkan diri kepadaMU & berilah petunjuk pada hati kami agar mudah bagi kami untuk memberi maaf pada orang yang salah pada kami.
03. Allahumma innaka ghofuururrohiim, faghfir lijami ‘i man akhthoa fiinaa fainnahum laa ya’ lamuun. Wahdinaa binuuri hidaayatika liyakuuna suu al akhlaaqi muhawwalaa ila nuurika
03. Yaa Allah, Sesungguhnya Engkau maha pengampun lagi maha penyayang, ampunilah setiap orang yang berbuat salah kepada kami, karena sesungguhnya mereka tidak mengetahui-nya. Dan tunjukilah kami dengan cahaya petunjukMU agar akhlaq kami yang buruk berubah menjadi cahayaMU (petunjukMU).
04. Allahummaghfirlanaa djunuubanaa wabaa ’id bainanaa wabaina khothooyaanaa fainnahuu laa yaghfirudj djunuubana illaa anta
04. Ya Allah, Ampunilah dosa-dosa kami dan jauhilah kami dari kesalahan karena sesungguhnya tidak ada yang dapat mengampuni dosa-dosa kecuali Engkau.
05. Robbanaghfirlanaa djunuubanaa maa ’alimnaa minhaa, wamaa lam na’ lam
05. Ya Allah, Ampunilah dosa-dosa kami baik yang kami ketahui (sengaja) maupun yang tidak kami ketahui (tidak sengaja).
06. Allahummathmainna quluubanaa liyakuunaal khoufu wal hammu wal khosy-yatu haa ribatan sinnaa
06. Ya Allah, Berilah ketenangan pada hati kami  agar ketakutan, kesedihan dan kekhawatiran  jauh dari kami.
07. Allahumma nawwir quluubanaa hatta, nastathi ’a annufarriqolhaqqo minal baathil
07. Ya Allah, Terangilah hati kami hingga kami dapat membedakan antara yang haq dan yang bathil.
08. Allahumma baariklanaa wanawwir quluubanaa linastathi ’a annasy ‘uro anna hidaayatika taskunu fii quluubinaa
08. Ya Allah, Berilah keberkatan kepada kami dan terangilah hati kami untuk dapat merasakan petunjukMU didalam hati kami.
09. Allahumma nawwir quluubanaa linasy ‘uro annaka man ba ’urrohmati walmaghfiroti fiddunyaa wal aakhiroti
09. Ya Allah, Terangilah hati kami agar kami merasakan sesungguhnya Engkau pemberi rahmat dan ampunan di dunia dan di akhirat.
10. Allahummaj ’al nuuroka yunawwirus samawaati wal ardho wa jamii ’a harokaatinaa kamaa tardho
10. Ya Allah, Jadikanlah cahayaMU menerangi langit dan bumi dan setiap gerakan kami menurut yang Engkau ridhoi.
11. Robbanaftah hikmataka lijamii ‘i makhluuqoo tis samawaati wal ardhi liyakuunuu minal muhtadiin
11. Ya Allah, Ya Tuhan Kami, Bukakanlah pintu hikmahMU  (kebijaksanaanMU) untuk semua makhluk yang di langit dan di bumi agar tergolong kepada orang-orang yang mendapat petunjuk.
12. Allahumma baa ’idnaa min djhulmisy syaithooni wasyarrihi kamaa baa ’ad ta bainal masyriqi wal maghribi
12. Ya Allah, Jauhkanlah kami dari kezholiman syaiton dan keburukannya, seperti engkau menjauhkan antara timur dan barat.
13. Robbanaa aatinaa fiddunyaa hasanataw wafil aakhiroti hasanataw waqinaa ‘adjaabannaar
Aamiin yaa rabbal ‘aalamiin
Perkenankanlah ya Tuhan sekalian alam

Di copy dari --> http://hikmahislam.blogsome.com

p/s : selamat beramal...... :)

Sunday, December 4, 2011

Pengantin Berinai

Fuh..fuh..penat...
Baru lepas kejar kucing...hihihi
Hai u all...good morning..
Semalam kan, aku dapat job secara mengejut tau..
Tetiba kawan aku call kata dia nak berinai..
Nak nikah malam ni...katanya..
Aku pe lagi ngan sepantas kilat gi cari barang inai..
Sebab semua inai dan alatan ada kat Slim River..
So terpaksa guna inai yang aku tak penah guna..
Agak mengerikan pada mulanya..yelah sebab risau apa result inai yang baru aku beli tu..
Anyway setelah berhempas pulas..Alhamdulillah..
Berjaya juga...walaupun memula inai hujung jari tu jadi macam orang sakit gangrene...
Ala...gangrene...yang jejari jadi hitam tu...
So pe lagi..operasi cuci ngan sabun cuci kain le...
Heh..nasib baik boleh..kalo tak pengsan aku...huuu tatot...


Nilah resultnya..still gelap kan..tapi pengantin kata ok..heh!

So kepada Faizah atau Kak Yang..
Selaat Pengantin Baru..moga kekal hingga ke anak cucu cicit piot piat...bla..bla..bla..