Sunday, September 25, 2011

Sila Gelak!

Kalo korang rasa tak lawak....takpe...
Tapi aku rasa lawak sangat..hihihihihi
Budak comel ni sangat serius orangnya..
Sampai menari pon serius!




Walaupun die sangat takut bila tengok aku cekak pinggang..
Tapi aku tetap sayang budak ni...hihi..
Ha yang last dalam video ni, diorang try nak buat gaya robot..
Tapi da jadi macam dalam cite 'Drunken Master' le pulok!
Hahahaha!

p/s : don't take it serious, it just for fun~ chill!

Thursday, September 15, 2011

Jom Karok!

Korang penah dengar tak lagu ni?

Kau Tetap Dalam Anganku nyanyian Azie..

Lagu lama ni..
Tapi syiok juga...

Eh jom karok!



Eh aku nak pun nak juga.. T_T'



Macam berbisik je kan?
(takut orang sebelah marah....hahahaha)

Pe gelak2..tau lah suara i tak sedap..hahahaha

Wednesday, September 14, 2011

.....

nak tulis something...
but i have no idea...
sangat..sangat terasa kesunyian sekarang ni...
dear..i miss u...
...hurm...

Tuesday, September 13, 2011

comel kan.......... =)

Seperti tahun sebelum ni..
Aku dan juga cikgu akan sediakan aktiviti untuk anak-anak prasekolah kami buat persembahan pada malam anugerah cemerlang tahunan sekolah..
So for these year, kami latih anak-anak ni menari lagu Nobody dari Wondergirl..
Agak memeningkan kepala...
Tapi best tengok telatah bebudak ni..
Layankan video yang dah aku rakamkan..
Tapi dalam video ni tak ramai yang ada sebab ramai tak datang...
Sume gara-gara pesta tanglung..
(nanti aku upload persembahan Original Recipe From China pada malam pesta tanglung sekolah)




cute kan...

Thursday, September 8, 2011

Artikel yang buat aku tersenyum..wanita sangat istimewa kan?

Artikel ni aku cilok dari website kegemaran aku..

http://www.isuhangat.net

Baca sampai habis okey!

Dari Seorang Lelaki

Dari email blalang_group. Kredit kepada penulis asal.

Yang pompuan dah berkahwin tu ..hehehe pass pass kat hubby korang.

Teringat pasal satu story…seorang lelaki balik rumah…dia jadi hairan giler..halaman rumah berselerak.. surat di peti pos tak berambil,anak- anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang camping, penuh dengan tanah dan kotoran rambut tak bersikat, tak bermandi,;;; masuk ke pintu rumah, lagi lelaki tu terkejut…ruang tamu lagi teruk berselerak lelaki itu melaung nama isterinya… .sepi tiada jawapan masuk ke dapur..sinki penuh dengan pinggan mangkuk tidak berbasuh,periuk tidak bercuci.

Mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak masuk ke bilik air, baju masih belum berbasuh,apatah lagi berendam .Lelaki itu cemas mencari isterinya..dia bergegas ke tingkat atas, melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku..”awak sakit ke?”..tanya lelaki itu.. “tak lah”, jawab isterinya ringkas “kenapa teruk sangat rumah kita hari ni”, tanya si suami lagi sambil
meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam…


Balas isterinya “wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah seorang suri rumah, duduk di rumah tidak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang. ….NAH, HARI INI SAYA TIDAK MELAKUKAN KERJA-KERJA YANG BIASA SAYA LAKUKAN SETIAP HARI…….

“Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel,merengek atau mengilai seperti pontianak . Seburuk-buruk perangai wanita, dia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan…

Best baca sampai abis!!!. It’s true. To share..Dari Ilham seorang lelaki..

As for me is different, if my wife is not at home, rumah boleh jadik porak peranda. Memang true, jika isteri ada dirumah, kepala selalu pening. Pantang kalau isteri ada kat rumah and i’m off duty, sure at
times boleh membuat kepala berserabut.

Kalau madam takde kat rumah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat apa yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dah fizikal. Pendek kata,FreeeDoMmmmmla h!!

But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning “She’s Gone”,aku pulak terasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiookkkk, no once shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to criticise. Everything will be smooth… Tapi, masuk hari ketiga, I felt something is missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau ‘assshheemmmm’ , tak tahu mana nak carik yang baru.

Colgate gigi dah abis,tak tahu kat mana dia stock up. Air suam dah abis, malas nak boil…Masuk hari ke-4, rindu mula terasa. Eventhough kat office, ramai yang cun melecun,wajahnya yang dah ditatap sejak tarikh bernikah itu juga yang mengetuk pintu hati. Memang lah dia tak se-cun SITI NURHALIZA but the smile yang ikhlas,forever melekat kat hati and sukar ada pengganti. Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pun jadik tak best.

Nasik bungkus faberite jadik tak faberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa cam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket dah makin bertimbun ngan baju kotor, fresh seluar dalam pun dah abis utk dipakai.

Toilet dah mula licin berdaki…lantai dah berbelak, tak dimop…Everynite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly… bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian. Jangan kata sebulan atau setahun….belum seminggu isteri takde kat rumah, aku dah terasa separuh pengsan.

Bila bersendirian begini,dan terasa malam begitu dingin, barulah kita sedar betapa pentingnya seorang wanita bernama isteri…begitulah isteri kita rasa bila kita tinggalkan dia sendiri malam2 agaknya ya..

So guys out there… jgn buli isteri kita. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dorang ni sumer kuli ke?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best
fren kita,sweetheart kita… Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukup ker nak bayar gaji dia seumur hidup??!!

And furthermore, kan sama2 keja carik rezeki, sama jugak lah buat keja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker
nengok bini kita? Dah ler satu hari keja kat office, balik kena buat keja rumah lagi…penat tau!! Kalau aku lah diberi peluang jadik seorang wanita…tak rela!!!

So to all mums and wives out there… hidupku tidak bermakna tanpamu. Bagaimana rasanya sehari tanpa ibu? I dunno lah anak-anak sekarang,tetapi when i was small, sekiranya emak tiada, semua jadi serba tidak kena!Usahkan seminggu, dua hari sahaja dia tiada dirumah, hidup bagaikan dah tak bermakna.Memanglah, mula-mulanya emak keluar rumah, hati melonjak HAPPINESS!!!

Kalau mak tak ada, telinga boleh lega sebab if she’s around, for sure 24hours tak habis-habis berleter…. pottttt peeettt pooott peettttt,boleh pecah eardrums. And if mak menjerit, boleh bergegar isi perut. Silap gaya , tingkap pun boleh tercabut…

And if mak takde, BangZaiiiiii! !! MerdeKa!!!FreeDoMmm mmm! !! Can do whatever!!! Boleh main bleyblade sampai senja, boleh tido rumah kawan,boleh chatting sampai nak terkeluar biji bola mata, boleh bergayut kat talipon ngan “dear” sampai subuh and paling shiookkk, boleh ponteng solat!!

But, the happiness does not long last. Masuk hari ke-2 dah terasa kehilangan. Sepi betul rasanya bila tak mendengar leteran mak. Rumah jadik sesepi-sepinya cam “haunted village”. Pada ketika itulah baru
kita sedar bahawa leteran mak yang seperti murai, sebenarnya penyeri rumah.Tanpa leteran itu, semunya seperti MATI…

Without mum, hidup ni tak ada cabaran, not challenging, no suspense. Balik kul braper pun, takde orang nak membebel, takde orang nak pulas telinga. Our life graph becomes very the monotenous,then we realised, jari jemari mak yang suka cubit dah memiat telinga rupanya menjadikan hidup lebih bermakna. Pendek kata, biarlah mak membebel sepanjang hari.
Biarlah dia menjentik telinga. Tanpanya, hidup tidak berseri dan tak bererti.

Sweet kan? Love banyak-banyak kat mak kite!

Wednesday, September 7, 2011

Hari Raya Dan Freelance Job



Cemana ngan raya korang? Seronok?
Mesti beraya sakan ni..
Aku je yang tak bape nak best..
Orang syok raya sana sini, aku tak sihat..
Terperap kat umah..
Tapi..dalam sakit-sakit tu sempat gak aku amik beberapa job dalam bulan syawal ni..

Ape omputih kata...sharing is caring...
So sebab aku ni memang seorang yang caring... <--uwekk!
Aku nak share ngan korang job aku masa hari raya baru ni...

Berinai dan juga photoshoot pengantin..
Tak lah lawa mana pun...
Sila-silalah menjamu mata.. =)

Ok..ni customer pertama di hari raya~ sempena perkahwinan Puan Dalila....






Dan pengantin kedua~ Puan Mimie ( inai dan gambar pengantin)



Tu saja...takleh upload banyak-banyak gambar..hihi

Dan.....
Kepada kedua pengantin...
Aku ucapkan selamat melayari bahtera rumahtangga...
Selamat berbahagia hingga akhir hayat..
Ameen...