Wednesday, August 31, 2011

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya semua!!
Dah hari raya ke-2 rupanya..
Sekejapnya masa berlalu kan..

Cemana dengan raya korang pada tahun ni?
Best tak? cukup glamour tak?
Hihi..aku biasa-biasa je..
Raya kali ni aku tak bape sihat la pulak..
Tapi alhamdulillah beransur baik..

Tema baju raya korang tahun ni warna apa?
Keluarga aku kununnya pakai baju berunsurkan hijau tahun ni..
Tah le kena ke tak baju aku ngan tema tu..hihi

Korang dapat duit raya lagi tak?
Aku dapat lagi tau...hehehe...
besh...
Tapi tak sebest masa kecik-kecik dulu kan..
Sekarang nak main bunga api pon da segan..memang tak la....hihihi


Ni gambar besama ngan beberapa orang sepupu and akak aku..
Yang lain tah kemana..
Nampak tak aku kat belakang tu...macam nak melekat ke dinding dah... =P

Ni aku le..hihi..
Selamat Hari Raya pada korang semua yang membaca blog ini..
Maap ye kalo ade korang terguris perasaan ke..
Terganggu emosi ke bila baca isi blog ni..

Dan tak lupa juga...

Aku ucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang ke 54
Untuk negara Malaysia yang aku sangat cintai..
Moga negara kita sentiasa aman makmur sejahtera...
Usir je orang yang buta sejarah tu..
(tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia... =P)


Thursday, August 18, 2011

Henna Tangan Sendiri

Aku sangat suka berinai...
Lagi-lagi time nak raya..
Teringat kenangan masa kecik-kecik dulu..
Malam raya, aku..kakak-kakak dan sepupu sepapat sume sebuk la nak berinai..
Beriya kami gi mintak daun inai kat jiran..
Akak aku yang rajin menumbuk inai..
Aku tolong pakai je..hihi

So now dah besar gini..
Still lagi minat aku pada inai tak luntur..
Kalo boleh nak selalu berinai..
Tapi sekarang ni dah moden kan..
Inai pun ada dijual dalam tiub je dah..
Tapi tak dinafikan ye, inai yang digiling tu lagi cantik dan tahan lama..

Okeh now ini cara aku berinai..
Tak tepek kat ujung jari dan buat bulat kat tapak tangan dah...
Ada bunga hokey!

Dan namanya sekarang...Henna Mahendi...(betol ke aku eja?)
Macam Hindustan ko...ekekek!


Okeh aku tau tangan aku memang gebuz ok..hihi
Ni selepas aku dah siap design henna...
Free style je...tak draft pun..


Dan ini result nya..Okeh tak?

Actualy sekarang aku dah mula sikit-sikit amik upah untuk henna atau inaikan pengantin...
Boleh la dapat income ciput..
Ape orang kata freelance ye..hihi

Eh...drop your comment yeah!
Thank You ❤

Wednesday, August 10, 2011

Beribu Sesalan

Lagu besh lagi~
Sedap lagu ni weh..
Tapi takleh le makan ye..



Lirik dia sangat mendalam ni...

Dengan itu aku pun cuba juga menyumbangkan lagu ini..<-- nak jugok~
Ehehe~ye suara saya tak sedap tapi nak jugak!



Blog aku kan...ske ati aku lew...
Hahaha~

Tuesday, August 9, 2011

Keching! Keching!!

Ahaks....ada dengar bunyi duit tak?

Aku tersengeh lebor je arini...
Yela...orang gomen dapat bonus!!!
Aku tahu pun melalui FB status kawan aku..
Kesian aku kan...nak tengok tv kat umah, tp cuma ada channel tv2 je...
Agagagaga~

Hehe.... =)
Walaupun separuh gaji..
Tapi syukur Alhamdulillah...
Ada perasaan gak diorang nak bagi kan..

But firstly..
Duit tu kena guna bayar hutang dulu..heh~
(agak2 ada diskaun tak?)

Ok la...pe pun...
Timaceh pada kerajaan Malaysia...
Saya suka sesangat nih!!!

* ni bukan muka aku

Tuesday, August 2, 2011

My Best Friend Wedding

Uhuk~uhuk...
Sedeynye...best friend aku da nak kawen...
Alahai....
Tak best la pasni takleh gedik-gedik ngan die dah...
Takleh la nak g karok same ngan die...(kalo pegi mesti die bawak laki kan?huk tak besh~)
Ape pun....aku happy juga...
Pas apa yang kami hadapi dari start abis belajar kat UiTM sampai sama-sama keja...
Siap dapat post yang sama lak tu...
Then now keja pon gred yang sama...tapi posting berbeza...
Haish..takleh nak tatap lah...
Punyalah banyak rahsia and kenangan kami bersama..

Then now dia nak kawen...
Aku tumpang bahagia...
Walaupun sebenarnya sedey!
Nanti pada hari perkahwinan dia, aku yang akan amik gambar...
Haish mau menitik air mata ni nanti kot...

Ni kad jemputannya...
Eh aku takleh jemput korang ye...sebab bukan aku yang kawen..hehe


Sempat gak dia tanya kat aku...
Ko bila?
Aku?aku tunggu mampu beli ferrari sebijik baru boleh kawen..hahaha T_T

Korang tolonglah doakan aku cepat-cepat naik pelamin ye...
Mana tau berkat bulan Ramadhan ni kan.... =)

Hehe...anyway...Selamat Pengantin Baru Mimie!!!!!!!!