Sunday, July 31, 2011

Puasa :)


Salam Ramadhan untuk semua..

Harini 1 Ramadhan..
Puasa penuh ok! ('kekita' terkecuali lah ye...hehe)

Bila tiba bulan Ramadhan, aku teringat pada arwah nenek, atok and opah yang dah lama tinggalkan kami...aku rindu..

Seronok sangat masa kecik-kecik dulu kan..

Dapat puasa sama-sama dengan semua adik beradik...mak abah...
Pergi terawikh dengan mak...
Ya Allah....rindunya....
Sekarang boleh juga....tapi weekend jelah..

Kecik dulu,, mercun mesti takleh tinggal setiap kali bulan puasa...
Moreh kat masjid...
Pergi berbuka ramai-ramai dengan kawan-kawan..
Qiamullai..

Bila dah start duk asrama..
Berbuka ramai-ramai...satu dewan makan baca doa beramai-ramai...
Pengalaman kat UiTM lagi..
Ya Allah....rindunya aku pada semua tu...

Tapi sekarang, dah hidup bujang..
Berpuasa jauh dari mak abah...
Sian mak abah berbuka berdua je kat umah...
Walau kadang-kala makanan untuk berbuka tu sama juga macam makanan kat umah mak...
Tapi tak sama...
Ya Allah...sampai bila nak hidup macam ni...

Sedihnya.. :(


"Ya Allah...padamu aku bermohon....semoga segala Ramadhan kali ini lebih baik daripada sebelumnya....Terimalah ibadah kami..Panjangkanlah umur ibu bapa kami...adik beradik kami...saudara mara kami dan sahabat kami...Berikanlah kesihatan yang baik kepada kami...Murahkanlah dan berkatilah rezeki yang kami perolehi....Ameen"


Thursday, July 21, 2011

Yeyeh rombongan!

Penatnye weh...
Aku ni baru je balik dari bawa anak-anak prasekolah pegi rombongan...
Kami pegi ke Zoo Negara dan juga Pusat Sains Negara..
Best tapi penat gile nak handle anak-anak ni...
Bukannya tahu duk diam..
Semua nak di teroka...

Ok layankan je gambar-gambar ni ye...


Ni je yang sempat bergambar sama-sama..
Yang lain tah ke mana..

Fenny..cool aje masa kat zoo..


Taqifah yang comel..


Budak nakal naik train..elok pun..hahaha



Makan budak...hahaha



Fenny yang terjerit-jerit takutkan dinosaur...

Ni je yang aku boleh upload...malas...nak tido..papai

Tuesday, July 19, 2011

Donat Sushi

I like it..ahak ahak..
We love it...ahak...ahak

Cumel...
Yummy...!!


Itu sahaja..sekian terima kasih..=D

Wednesday, July 13, 2011

Beadings....

Percubaan pertama =D

Ehee....sejak akhir-akhir ni tiba-tiba pulak munculnya minat nak menjahit manik..
Pertama kali kan...
So hasilnya taklah berapa cantik...
Tapi, insyaAllah dengan berkat kerajinan aku untuk terus berlatih...
Maybe pasni boleh mula apply pada mana-mana baju...
Or boleh amik tempahan jahit manik...(wah berangan ko!)

Ok jom tengok proses pembuatannya..

Ok 1st kalo nak menjahit kenalah ada jarum untuk menjahit manik, benang yang bersesuaian, gunting kecik atau snipper dan opkos manik...

Sorrylah...kualiti gambar tak cantik..kamera murah je...aku tak mampu beli aipon....wek!

Mula tu korang lukis dulu bentuk mana korang nak...
Kemudian mulalah menjahit...

Pilihlah manik yang bersesuaian warnanya ikut kehendak korang...
Ni aku jahit pada inner tudung.



Setelah dah ade beberapa bunga ikut yang aku mahu....then aku tambahkan kerawang dan daun...


Kemudian tambah sikit manik yang dijahit tabur ikut suke hati aku...hihi

Taraa....siap dah....
Sila abaikan background itu ye... =p


Ohho..ini model tak berbayar...hehe


Tak cantik eh?
Hehe...percubaan pertama....nanti aku buat lagi gorgeous aku buh kat sini naaa..... ngeee~

Wednesday, July 6, 2011

....

terus terang, aku amat cemburu melihat kebahagiaan dan pencapaian hidup orang lain...
melihat seorang sahabat yang sangat berjaya dalam hidup..
melihat seorang sahabat yang berjaya mencapai ke alam rumahtangga...
dan ada cahaya mata penghibur hati....
indah kan?


p/s:: sekadar meluah perasaan...tet!

Monday, July 4, 2011

Andai Kau Tahu

:: mood ::

JIWA KACAU

TERTEKAN

KECEWA

BUNTU

HAMPIR PUTUS ASA

MEMPUNYAI NIAT UNTUK MELARIKAN DIRI

GAME'S ADDICTED


:: kesan ::

PANTANG DICABAR

TAK BOLEH BERTEMBUNG DENGAN ORANG BERMULUT BUSUK

RASA NAK SEPAK ORANG LAJU-LAJU

BIL ELEKTRIK YANG MELAMBUNG

MENANGIS DAN KETAWA SORANG DIRI

HAMPIR GILA...mungkin!