Thursday, May 5, 2011

Anggur Tiruan

Korang suke makan anggur?
Pernah makan anggur perisa coklat?
Nak try?
Sorry aku tak jual..
Buat sendiri...kikiki

Kelmarin, akak kat tempat keja aku minta tlg aku buatkan satu
hantaran yang bertemakan coklat untuk bagi pada anak sedara dia...
Nak bertunang so manis-manis la kan...
So pikir punye pikir...
Gedebuk! datanglah idea...

So, aku pun pegi lah beli segala barang yang diperlukan..
Dengan khidmat pembantu yang sangat setia membalut coklat 'Koko Jelly'
yang aku jadikan coklat untuk membentuk gugusan anggur ni...
Jadi cepatlah siap gubahan hantaran ni....

Meh aku tunjuk sedikit proses pembuatan gugusan anggur coklat ni..
.
.
.

Ni bahan-bahannya ye fuan-fuan....
Bahan utama opkos coklat yang berbentuk bulat....
(ade ko penah jumpa anggur bentuk petak??)
Pembalut plastik yang berwarna ungu atau merah..
Tape hijau dan dawai hijau..
Nampak tak dua biji anggur yang dah siap dibentuk tu...
Hah tulah contohnya sebelum disambung jadi gugusan...
Tapi...
Kerepek yang korang nampak dalam tupperware tu
tak temasuk dalam senarai bahan ye..
Itu digunakan untuk memenuhi tuntutan napsu makan... =P



Ok..yang ini kiranya suku dari gugusan anggur yang telah aku
ikat-ikat untuk bentukkan gugus anggur tu..
Magazine tu buat lapik je....takde kena mengena...



Inilah hasilnya setelah ditambah daun..spring-spring sikit...reben comel...
Lebih-lebih Koko Jelly tu aku taburkan jelah...
Ok tak? ni first time aku buat tau..
Aku tak hiaskan kotak sebab orang tu akan hias sendiri...
Komen yang aku dapat sume kata cantik...
Yeke cantik..........ke diorang nak sedapkan hati aku je............?
Hahaha....anyway aku kira percubaan pertama aku ni success!!


4 comments:

Sila conteng-conteng kat sini =)