Tuesday, May 31, 2011

OMG! bz gile nih!

Berhabuk dah blog aku ni..
Sowi ye dah lama tak update blog..
Terlalu banyak kerja yang nak diselesaikan..
InsyaAllah dah siap semuanya...
Aku akan upload kat sini...
1 project berinai..
3 project gambar pengantin..
Blurr dah ni....huhu
Papai!

Thursday, May 5, 2011

Anggur Tiruan

Korang suke makan anggur?
Pernah makan anggur perisa coklat?
Nak try?
Sorry aku tak jual..
Buat sendiri...kikiki

Kelmarin, akak kat tempat keja aku minta tlg aku buatkan satu
hantaran yang bertemakan coklat untuk bagi pada anak sedara dia...
Nak bertunang so manis-manis la kan...
So pikir punye pikir...
Gedebuk! datanglah idea...

So, aku pun pegi lah beli segala barang yang diperlukan..
Dengan khidmat pembantu yang sangat setia membalut coklat 'Koko Jelly'
yang aku jadikan coklat untuk membentuk gugusan anggur ni...
Jadi cepatlah siap gubahan hantaran ni....

Meh aku tunjuk sedikit proses pembuatan gugusan anggur coklat ni..
.
.
.

Ni bahan-bahannya ye fuan-fuan....
Bahan utama opkos coklat yang berbentuk bulat....
(ade ko penah jumpa anggur bentuk petak??)
Pembalut plastik yang berwarna ungu atau merah..
Tape hijau dan dawai hijau..
Nampak tak dua biji anggur yang dah siap dibentuk tu...
Hah tulah contohnya sebelum disambung jadi gugusan...
Tapi...
Kerepek yang korang nampak dalam tupperware tu
tak temasuk dalam senarai bahan ye..
Itu digunakan untuk memenuhi tuntutan napsu makan... =P



Ok..yang ini kiranya suku dari gugusan anggur yang telah aku
ikat-ikat untuk bentukkan gugus anggur tu..
Magazine tu buat lapik je....takde kena mengena...



Inilah hasilnya setelah ditambah daun..spring-spring sikit...reben comel...
Lebih-lebih Koko Jelly tu aku taburkan jelah...
Ok tak? ni first time aku buat tau..
Aku tak hiaskan kotak sebab orang tu akan hias sendiri...
Komen yang aku dapat sume kata cantik...
Yeke cantik..........ke diorang nak sedapkan hati aku je............?
Hahaha....anyway aku kira percubaan pertama aku ni success!!


Monday, May 2, 2011

Cuti Hari Pekerja Untuk Para Pekerja

Selamat bercuti kepada semua ye..
Wah seronok korang ek, cuti sakan sampai jem kat highway masa aku nak balik tadi...
Menyampah ai tau....

Cuti ni banyak juga aktiviti yang aku buat selain daripada dating...hehehe

Pada 1 May, sorang sahabat aku bertunang...
Syiok oo...siap ade kambing golek lagi...
Ye...sungguh.....bergolek-golek kambing itu...ahaks!
First time makan kambing, berpinar jap la mata aku...
Jalan pun senget je....ahaha
Seronok betoi lah tengok kawan aku ni bertunang..
Meriah...
Moh tengok gambar pertunangan antara Amy & Fiq ini..
Gambar-gambar ni aku ambil guna henset Nokia N73..


Cik Amy bersama bunga dari tunangnye..
Dia kata, kalo Fiq tak bagi bunga..tak boleh masuk umah...
Haha...seb baik la aku ni tak suka bunga...


Ni gambar masa selesai perbincangan...
Dan segala barangan hantaran...
Purple dari pihak perempuan, green dari lelaki...


Cik Amy bersama hantaran..


Kotak ni sangat menarik perhatian aku..
Cantik kan kotak ni, siap ade bulu-bulu lagi....


Ni takde kena mengena ngan cite Amy bertunang..
Cuma aku nak buat pengumuman yang aku dah berjaya mencucikan
kereta aku setelah sebulan keta aku tak mandi...
Rajin tak aku?
Aku memang rajin, tapi bukan aku yang cuci...
Aku bayar, orang yang cucikan...hahaha
Kilatkan..kan..kan...??