Tuesday, April 26, 2011

.....

...Lost...

Pinjam bahu boleh?

Aku rasa nak nangis...

=(

Thursday, April 21, 2011

Cenderahati dari Bali

Yeay dapat hadiah dari Bali...!


Kecik aje...bling2 lagi...
Beg kecik yang boleh isi coin bebanyak...


Beg kecik ni Guru Besar aku yang bagi..
Die baru balik holiday kat Bali..
Beg kecik ni dibuat dari daun pokok kelapa tau...huhu..
So kretip!

Tetiba teringat plak ngan kawan aku yang baru je kawen bulan lepas..
Dia ngan husband dia pegi honeymoon kat Bali weh..
Syioknye...so romantik meh...

Nak honeymoon gak.... <--gatei!

Aku suke sangat laut...
Tapi takde lah sampai nak ke Bali...
Teringin nak gi kat Pulau Perhentian ke..Pulau Kapas ke...
Tanteknye......

Bilelah boleh pegi situ...
Tapi aku just nak duk tepi pantai je..
Aku tanak mandi laut..
Takot laut...
Ade jaws....(ko gelak eh!)

Eh, ape aku merapu ni..

By da way, mekaceh cikgu!

Sunday, April 10, 2011

Seni Pasir

'Seni Pasir'...
Tah pa pe je tajuknye..hihi
Okeh ngan perasaan yang sangat teruja dan over..
Aku nak tunjuk kat korang hasil seni pasir yang aku buat petang tadi..
Yang ni aku buat kat Tesco Kampar..
Ni pertama kali aku try..
Before this usha dari jauh je kat Jusco Ipoh..
Padahal dalam hati terkinja-kinja nak mencuba..
Haha..arini aku berjaya juga buat..
First time kan, so aku telah menggunakan saiz yang kecil je..
Sesaje nak try, takut tak menjadi pulak..
Excited gilos, sampai budak kecik sebelah aku yang buat seni pasir guna gambar spiderman pon macam nak ternganga tengok keterujaan aku neh..hihihi

Nah..tengok le..ok tak?

Ni lah die..home sweet home...
Aku tersilap sikit kat tulisan tu..
Huhu jenuh cuba nak buat tone color tau..
Sangat susah nak control pepasir tu dari bersepah ke tempat lain ok..


Lagik....tak tau nak letak kat mana..


Letak kat hujung meja jepun aku ni ok tak?
Nak cari frame and frame kan lah.. <--beriya!


Next time nak buat lagi!!!
Sangat best!

Thursday, April 7, 2011

Lagi Sorang...

Uhuhuk..
Leh tak aku nak sedey...
Kawan baik aku lagi sorang nak kawen dah...
Sedeynye..... :(
Nanti sape nak ngonjeng ngan aku....
Sape nak teman aku gi amik gambar...
Sape....uhuk!

Anyway tahniah le Cik Mimi...
Huu..aku rindu saat kita bersama...cewah...

Siyes aku sedey ni!

p/s: jgn ditanye bila pulak giliran aku ye...
sebab aku pun takde jawapannye lagi...
persoalannya..kahwin ke aku?
:(

Wednesday, April 6, 2011

Duit

Korang rasa diri korang hamba duit tak?
Korang rasa kalau korang takde duit, korang boleh hidup tak?
Ada tak terdetik falsafah ni dalam diri korang?
" Hidup untuk mencari duit"
Falsampah ni sesuai untuk orang mata duitan...
Macam ni.....
.
.
.
.
.
v
Tapi bila diikutkan, memang zaman sekarang ni..
Kalau takde duit, apa pun tak jadikan..
Kerana duit orang boleh beli kebahagiaan..boleh ke?
Kerana duit orang boleh beli cinta dan kepercayaan..boleh ke?
Kerana duit orang boleh beli segalanya...ye ke?
Dan kerana duit juga dunia kucar kacir..
Keluarga porak peranda..
Macam-macam..
Sadis!

Tapi nyata, tanpa duit..
Kita takkan kemana skang ni..
Bak kata..semuanya perlukan duit..
Even masuk toilet pun paling cikai 30sen!
Belum ko g masuk toilet kat KLCC yang RM2 dan beringgit-ringgit tu lagi..haha..nganga...

Dulu masa kecik-kecik..
Kita sesuke hati je minta duit kat parents..
Yelah kita tak tahu pun kan susahnya cari duit..
Bila da besar ni, dah kena cari duit sendiri..
Barulah aku terasa sangat betapa susahnya nak cari even RM10!
Bagi korang yang gaji banyak or anak orang berada tu lain citelah kan...
Dalam sedar tak sedar..
Aku punya 1 keja tetap dan 2 keja part time skang ni..
Untuk ape??
Untuk cari duit nak hidup..hahaha
Bila dapat duit hasil titik peluh sendiri tu..
Rasa macam nak menitik airmata ni..
Susahnya cari duit!

Tapi bila difikirkan balik..
Sesusah mana pun kita, ada orang yang lebih susah daripada kita..
Dan pintu rezeki tu sentiasa terbuka..rezeki datang tak putus-putus..
Sayangnya Allah pada kita kan..
Sebab tulah kita tak boleh lupa pada Dia..
Kena selalu bersyukur, solat dan doa...
Jangan takbur...nanti Dia tarik balik nikmat yang diberi baru tau..

Cewah macam ceramah agama lak akukan...

Cite pasal duit, aku terfikir balik pada kekita yang penah dapat duit pinjaman PTPTN tu..
Wah sangat seronok ko joli kan time tu..
Tapi skang bila nak bayar balik, dah rupa siput sedut!
Termasuk le aku...
Tapi aku tetap bayar ok...ikut kemampuan..hehe
Pada adik-adik yang sangat suka dapat duit PTPTN tu..
Jimat-jimat le ye..
Pening korang nak bayar balik nanti...

Okeh cukuplah aku melalut..
Sape nak bagi aku duit please tinggalkan no phone kat chatbox aku ye...hahahaha!
=P

Monday, April 4, 2011

Aku wanita biasa


Lirik Aku Wanita Biasa - Krisdayanti

Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus2]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih
Hatiku… maafkan aku..

_________________________________________
Korang suka lagu ni?
Aku suka sangat..
Lagu ni banyak maknanya pada diri aku..
Tentang aku yang punya banyak hasrat terpendam..
Nak diluah seperti terkejar-kejar..
Nak dipendam terasa amat siksa..
Tapi aku rasa yang aku dah banyak membazirkan masa..
Terlalu lama...
Bila semuanya bakal berakhir....


sumber : video dari http://www.youtube.com , lirik dari http://www.liriklagumuzik.co.cc