Tuesday, March 1, 2011

Ayam penyet....yummy!


Last Saturday aku ngan sygku gi makan-makan and jalan-jalan..
For the 1st time kami merasa ayam penyet...hihi
Da lama dah kot wujudnya ayam penyet ni..
Baru ni kami nak try..

Kami makan di De' Garden Ipoh, berpusing mencari restoran ni..rupanye dua tiga langkah je dari tempat kami park keta... -_-'

So basically Restoran Ayam Penyet ni semuanya tentang makanan dari Indonesia..
Makan nasi kering tak berkuah..so pepandailah order sup agar tak tercekik!
Tempe goreng yang delicious...
Soto ayam yang sedap...
Minuman yang lemak berkrim...
Dan opkos yang paling penting..AYAM PENYET!
Sedap....rangup....dihidangkan panas-panas....
Yang pasti..sememangnye 'penyet'..hihi

hah..nilah rupa ayam penyet yang kami makan tu..
Look crispy yang kat atas ayam tu..memang sodap..hihi

Tapi yang tak bestnye, pada service diorang lah...
Kurang memuaskan..
Kat tempat lain aku tak sure lah..but kat De' Garden ni...
Memang agak kelam kabut sikit..
Maybe tak cukup staff kot..
Nasib baiklah diorang serve makanan tak lambat..

Takpelah...janji kami pulang dengan perut yang membolat dan hati yang gumbira..hihi
Oh ye, restoran ni ada sijil halal ye..jangan risau ye kengkawan... :)

No comments:

Post a Comment

Sila conteng-conteng kat sini =)