Sunday, February 13, 2011

Say no to 'V-day' !!


Kepada sesiapa yang aware atau tak..
Esok adalah hari Valentine..
Mesti ada yang tergedik-gedik..
Terkebil-kebil mata berharap esok dapat sedozen bunga ros..kan3?
Mesti dah ada yang plan untuk candle light dinner..dan sebagainya..

Oh please..this all is stupid ok..
Jangan kerana beberapa kuntum bunga ros..
Sepinggan makanan yang korang telan kat hotel-hotel..
Korang rebah dalam pelukan lelaki pada Valentine's Day..

Tahukah kita...bahawa Valentine's Day merupakan hari sempena kejatuhan Islam di Sepanyol?
Dan 'Valentine' merupakan nama kepada seorang paderi Kristian yang mengumumkan hari kejatuhan itu sempena hari kasih sayang sempena hari kejatuhan tersebut..
Please google for more info =)
So please..please...delete tarikh hari kekasih 14 Februari ini dari kalendar anda..

Bagi aku hari-hari adalah hari kekasih..
Hari-hari untuk hari berkasih sayang kepada keluarga..kekasih..sahabat dan sebagainya...
Dan bukankah kita sebagai seorang Islam setiap hari lima kali sehari kita 'bertemu' dengan kekasih kita yang sebenar-benarnya...

Hah, jangan lupa...hari Selasa, 15 Februari 2011..
12 Rabiul Awal, merupakan hari keputeraan Nabi Muhammad S.A.W..
Perbanyakkanlah selawat keatas Nabi junjungan kita..
Tujuan kita menyambut hari Maulid Nabi adalah supaya kita sentiasa punya rasa kecintaan pada beliau..

Maulid Nabi lebih utama dari V-day tu..

So lupakan jelah V-day tu ek...Takde pekdah nye pon... :)


sumber maklumat : google dan http://www.iluvislam.com/



No comments:

Post a Comment

Sila conteng-conteng kat sini =)